پلاک کنتاکتور چیست؟

پلاک کنتاکتور عموماً همانند لوحی بوده که همه‌ی ویژگی‌ها و مشخصات کلی، کاربردی، راه‌ اندازی و نصب وسایل الکترونیکی بر روی آن لحاظ می‌شود. افراد با استفاده از پلاک کنتاکتورها می‌توانند، مراحل نصب و راه‌اندازی درست و مناسب کنتاکتور را به دست آورند و همچنین می‌توانند انبوه اطلاعات موردنیاز خود را از روی پلاک کنتاکتور جمع‌ آوری نمایند. به‌صورت کلی برای جمع‌ آوری درست اطلاعات و نیز انتخاب صحیح و مناسب کنتاکتور در پروژه افراد باید به چگونگی استخراج نمودن اطلاعات از روی پلاک آشنا شوند. نوع و شکل ظاهری پلاک کنتاکتور و مدل نوشتاری اطلاعات درج‌شده بر روی پلاک معمولاً متفاوت است.

بر روی بیشتر پلاک‌های کنتاکتورها اطلاعات و مشخصات گوناگونی در مورد برند یا شرکت تولیدکننده، تیپ و مدل کنتاکتور، کد یا شماره‌سریال کنتاکتور، کشور سازنده، مدت‌ زمان گارانتی کنتاکتور، استانداردهای لازم کنتاکتور و مشخصات فنی کنتاکتور (در زمان‌ها و وضعیت‌های متفاوت) درج خواهند شد. به‌طور کلی نام شرکت یا برند سازنده در قسمت بالای پلاک نوشته شده و همچنین کاملاً در معرض دید افراد قرارگرفته می‌شود. تیپ یا مدل کنتاکتور در پلاک اساساً با استفاده از جریان نامی تعیین می‌شود. (برای نمونه A۹ یا Hgc ۴۰)

در پلاک کنتاکتورها انواع مختلف استانداردهای روز دنیا مانند IEC EN ،VDE درج خواهند شد. حروف سی‌ ای بر روی پلاک کنتاکتور در اصل نشان‌ دهنده‌ وجود استانداردها و قوانین تعریف‌شده‌ی اتحادیه اروپا است. ویژگی و مشخصات کلی جریان، ولتاژ و توان در کنتاکتور به‌طورکلی بر روی پلاک کنتاکتور قابل‌مشاهده است. در پلاک کنتاکتور همچنین می‌توان اطلاعات زیر را استخراج نمود:

۱- میزان جریان عبوری همیشگی در کنتاکتور

۲- وزن خالص کنتاکتور

۳- میزان دمای کاری کنتاکتور

۴- زمان تولید محصول و…

⭐️ جهت مشاهده محصولات کلید اتوماتیک اشنایدر، روی دکمه کلیک کنید. ⬅️ ⬅️ ⬅️ ⬅️ ⬅️ ⬅️

مشخصات پلاک کنتاکتور

پلاک انواع کنتاکتورها

پلاک انواع کنتاکتورها تقریباً به مانند هم بوده و افراد باید در گام اول به مشخصات درج‌شده بر روی پلاک انواع کنتاکتور‌ها توجه کنند.
پلاک انواع کنتاکتور اساساً به‌صورت زیر خواهد بود:

🔶 Ith2: این مورد (جریان دائمی) در پلاک انواع کنتاکتورها وجود داشته و به‌طورکلی جریانی بوده که می‌تواند در وضعیت عادی از کنتاکت‌های قدرت کنتاکتور در زمان نامحدود عبور کنند.

🔶 Ith1: این مورد (جریان هفتگی) همانند مورد فوق در بسیاری از پلاک‌های کنتاکتور درج شده و به‌صورت کلی جریانی بوده که با متصل شده به‌صورت یک‌بار در هفته از کنتاکت‌های کنتاکتور بدون تأثیر در فرایند کنتاکتور عبور می‌کند.

🔶 Ith: همانند دو مورد بالا این مورد هم در انواع پلاک کنتاکتور درج شده و اساساً جریانی است که با متصل شدن به‌صورت هر هشت ساعت (در یک روز) می‌تواند از کنتاکت‌های کنتاکتور بدون مشکل یا آسیب جدی عبور نماید.

🔶 Ie: این مورد در قسمت بالا (سمت چپ) پلاک کنتاکتور مشاهده شده و نشان‌ دهنده‌ جریان قابل‌تحمل برای کنتاکت اصلی است.

🔶 Is: در کل جریانی بوده که در موقع اتصال کوتاه کنتاکت می‌تواند تحمل کند.

علایم پلاک کنتاکتور

⚡⚡برای خرید کنتاکتور اشنایدر با کیفیت روی آن کلیک کنید.⚡⚡

جدول انتخاب نوع کنتاکتور بر اساس کاربری

به‌صورت کلی افراد برای تهیه‌ی انواع کنتاکتورها می‌توانند با استفاده از جداول نوع کنتاکتور، مدل کاربردی موردنظر خود را انتخاب کنند. بخش‌های اساسی و مهم جدول انتخاب نوع کنتاکتور به قرار زیر خواهد بود:

۱- بخش‌هایی که دارای یک‌ضرب (مستقیم) بوده اساساً جزء موتورهایی هستند که به شبکه وصل می‌شوند.

۲- در قسمت ستون‌های اول و دوم این جدول، قدرت موتور کنتاکتورها بر اساس اسب بخار و کیلووات در ولتاژهای ۲۲۰ الی ۲۴۰ ولت نشان داده می‌شوند.

۳- در ستون سوم و چهارم این جدول، نیز قدرت موتور کنتاکتور در ولتاژ خطی ۳۸۰ ولت نشان داده خواهد شد.

۴- ستون پنجم و ششم این جدول، قدرت موتور کنتاکتور در ولتاژ خطی ۴۱۵ الی ۴۴۰ را نشان می‌دهد.

۵- ستون هفتم این جدول در ارتباط با جریان کنتاکتور برای قدرت‌های گوناگون است.

۶- در ستون هشتم این جدول جریان‌های بی‌متال موردنیاز برای کنتاکتورهای مدنظر تعیین می‌شوند

۷- ستون نهم این جدول، تعیین‌کننده فیوز است.

پلاک کنتاکتور

مشخصات پلاک کنتاکتور اشنایدر

به‌صورت کلی برای متصل نمودن مصرف‌کننده به شبکه باید از کلید یا کنتاکتور اشنایدر استفاده کرد. این نوع از کنتاکتورها همانند سایر کنتاکتورها، دارای پلاک‌های مخصوص و مشخص هستند. کنتاکت‌ها در کنتاکتورهای اشنایدر همچنین می‌توانند جریان‌های دائم و جریان‌های راه‌اندازی را تحمل نمایند. مشخصات کلی پلاک کنتاکتور اشنایدر به‌طورکلی به شرح زیر است:

۱- توانایی قدرت قطع کنتاکتور اشنایدر: یکی از اساسی‌ترین و مهم‌ترین مشخصات کنتاکتور اشنایدر که معمولاً بر روی پلاک کنتاکتور درج می‌شود و در انتخاب کنتاکتور خوب و بهینه نقش مهمی داشته، قدرت قطع کنتاکتور است؛ چون در موقع قطع شدن کنتاکت در کنتاکتور اشنایدر، به‌ آرامی میزان فشردگی بر روی آن‌ها کاسته خواهد شد. در کنتاکتور اشنایدر در لحظه‌ی جدا شدن کنتاکت‌ها از هم، فقط یک نقطه‌ی تماس میان کنتاکت‌ها به وجود خواهد آمد.

۲- حداکثر میزان ولتاژ نامی: این مشخصه در پلاک کنتاکتورهای اشنایدر به‌صورت کلی مربوط به کنتاکت‌ها بوده و کنتاکت‌ها می‌توانند با جریان‌های نامی Ie به کار خود ادامه دهند.

۳- حداکثر میزان ولتاژ عایق نامی: این مورد در پلاک کنتاکتور اشنایدر در اصل تعیین‌کننده‌ی استحکام عایقی میان کنتاکت‌ها است.

۴- استانداردهای رعایت شده: در پلاک کنتاکتورهای اشنایدر قسمتی تحت عنوان استانداردهای متفاوت وجود داشته و این استانداردها در کنتاکتورها متفاوت هستند.

۵- نام شرکت تولیدکننده کنتاکتور: در این قسمت اساساً اسم شرکت یا برند سازنده (اشنایدر) قرار می‌گیرد.

۶- نام کشور سازنده: این مورد در پایین‌ترین قسمت پلاک کنتاکتور اشنایدر درج خواهد شد.

خرید انواع کنتاکتور

افراد در هنگام خرید انواع کنتاکتورها در ابتدا باید به‌صورت کلی به پلاک مشخص‌شده بر روی کنتاکتور مورد نظر، توجه کرده و در آخر کنتاکتور مدنظر خود را بر اساس نیاز و همچنین مناسب با نوع پروژه تعیین کنند. درصورتی‌که جریان الکتریکی به حالت شیب به موتور القا شود و بازتابی از جریان و ولتاژ دریافت نکند، گفته می‌شود که از روش کنترل شیب ولتاژی استفاده شده است. برنامه‌ریزی و تنظیم پارامتری در این روش کنترل شیب به‌راحتی انجام خواهد شد. کنترل ولتاژ و جریان موتور در بیشترین حد ممکن را شیوه کنترل حد جریان می‌نامند.

برنامه‌ریزی راحت و تنظیم پارامتری در این شیوه نیز مشاهده می‌شود. بهترین روش کنترلی در سافت استارترها، شیوه کنترل پمپ است. روش چهارم کنترل مربوط به قدرت گشتاوری موتور است که در سه وضعیت ثابت، خطی و مربعی، سرعت به حدنصاب می‌رسد. این سه وضعیت ۴ حالت کنترلی به دست می‌دهند که عبارت‌اند از:

بار با مجذور گشتاوری در دو حالت راه‌اندازی بیشتر و سرعت خطی (مستقیم) و بار با گشتاور ایستا که منحنی سرعت آن به شکل S خواهد بود و درنهایت بار با بیشترین حالت گشتاوری راه‌اندازی خواهد شد. روش پایانی کنترل که به کنترل شیب جریان گفته می‌شود، در سه حالت مقادیر آغازین، پایانی و تایم راه‌اندازی، ماکزیمم جریان تنظیم خواهد شد.

⚡⚡برای خرید کلید حرارتی اشنایدر با کیفیت روی آن کلیک کنید.⚡⚡

جدول پلاک کنتاکتور
سخن نهایی

فروشگاه برق لئو همواره یکی از فروشگاه‌های معتبر و باسابقه‌ی کشور بوده و همچنین جزء نمایندگی انحصاری محصولات برقی مانند کنتاکتور (کنتاکتور اشنایدر)، کنتاکت، بوبین، کلید اتوماتیک اشنایدر، انواع آمپرسنج‌ها و… است. افراد برای خرید بهترین نوع‌ها و مدل‌های کنتاکتور‌ها می‌توانند به فروشگاه برق لئو در شهر خود مراجعه کرده یا به‌صورت اینترنتی اقدام به خرید محصولات موردنظر خود نمایند.
محصولات الکترونیکی فروشگاه برق لئو به‌صورت کلی ازجمله محصولات باکیفیت و باضمانت بازار بوده و از مناسب‌ترین قیمت‌ها نیز برخوردار هستند.

ممنون از اینکه ما را تا پایان مقاله «پلاک کنتاکتور» همراهی نمودید. برق لئو با آغوشی باز پذیرای نظرات و سؤالات شماست؛ برای ما کامنت بگذارید یا با شماره‌های درج شده در وبسایت با ما تماس بگیرید.

نوشته شده در تاریخ ۲۱ دی ۱۴۰۰

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

پلاک کنتاکتور

فهرست مطالب