ترموستات دیجیتال
ترموستات دیجیتال نوعی از ترموستات به شمار میآید که بر حسب میزان مشخص شده، دمای محیط را کنترل میکند؛ به عبارت دیگر میتوان گفت این محصول به مقایسه دمای واقعی محیط با دمای مطلوب میپردازد. اگر دمای محیط از دمای مشخص شده بیشتر شود، این دستگاه به وسیله تجهیزات کنترل کننده و با به کارگیری سیستم سرمایشی، دمای محیط را کاهش میدهد؛ همچنین اگر دمای محیط از دمای مشخص شده پایینتر شود به وسیله سیستم گرمایشی خود به بالا بردن دما تا اندازه مشخص اقدام میکند؛ به همین دلیل ترموستات دیجیتالی رایجترین نوع ترموستات موجود در بازار شناخته شده و بسیار پر طرفدار است. در نظر داشته باشید این محصول از صفحه نمایشگر برخوردار بوده و دمای دستگاه و تنظیمات مرتبط با آن را به نمایش میگذارد؛ همچنین در مدلهای پیشرفتهتر آن امکانات دسترسی بهتر به تنظیمات دما برقرار میشود تا مصرف کننده به راحتی دمای سیستم را کنترل نماید.
⭐️ جهت مشاهده محصولات کنتاکتور اشنایدر، روی دکمه کلیک کنید. ⬅️ ⬅️ ⬅️ ⬅️ ⬅️ ⬅️
انواع ترموستات دیجیتال
ترموستات به طور کلی دو بخش دیجیتال و آنالوگ را شامل میشود، اما با در نظر گرفتن موارد دیگر میتوان آن را به گروههای متفاوتی تقسیم کرد؛ بنابراین این امکان وجود دارد با بررسی ویژگیهای ترموستات آن را در گروههای هوشمند، قابل برنامه ریزی و ترموستات دستی تقسیم بندی کرد. لازم به ذکر است ترموستاتهای ولتاژ خطی و ولتاژ پایین بر اساس چگونگی نحوه عملکرد ترموستات دستهبندی میشوند؛ بعضی از ترموستاتهای دیجیتالی به حالت برد یا ماژول الکترونیکی بوده و بعضی دیگر از جعبههای صنعتی بهرهمند هستند؛ به همین دلیل در تابلوهای برق صنعتی نیز مورد استفاده قرار میگیرند. لازم به ذکر است ترموستاتهای دیجیتال از یک یا چند سنسور و یک یا چند رله برخوردار هستند تا به راحتی هیتروها و کولرها را کنترل نمایند.
➡️ ➡️ ➡️ ➡️ ➡️ ➡️ ➡️ مشاهده محصولات کلید اتوماتیک اشنایدر
کاربرد ترموستات دیجیتال
این محصول در انواع تجهیزات گرمایشی و سرمایشی به کار گرفته شده و به منظور تنظیم درجه حرارت مایعات، گازها و جامدات کاربرد دارد؛ همچنین در محیطهای متنوع همانند سرد خانه، گلخانه، کوره، دیگهای بخار و گرم خانه مورد استفاده قرار میگیرد. با به کارگیری این محصول تغییرات دما و مقدار آن در هر لحظه بررسی شده و مدیریت دما در محیط به بهترین شکل صورت میپذیرد؛ به همین دلیل باید از نصب آن در نزدیک درب ورودی خودداری شود، زیرا با باز و بسته شدن پی در پی درب ورودی دمای محیط به تغییر دچار میشود. لازم به ذکر است از کاربردهای دیگر این محصول میتوان به تنظیم دمای آب استخر و کنترل دمای محیط گلخانه و مرغداری اشاره کرد.
مدار ترموستات دیجیتال
مدار ترموستات دیجیتال علاوه بر بخشهای ورودی و خروجی، بخشهای دیگری نیز شامل میشود. بخش ورودی این محصول وظیفه کنترل و اندازه گیری دما را بر عهده داشته و حاوی سنسورهای زیر است:
🔶 سنسور ترموکوپل: این سنسور انواع R، B، S، T، L را در بر میگیرد.
🔶 سنسور RTD: مقاومت این نوع سنسور بر اساس تغییرات دما دستخوش تغییر قرار میگیرد؛ بنابراین نوعی حسگر دما محسوب میشود. این دستگاه علاوه بر بخش ورودی از بخش خروجی نیز تشکیل میشود که مسئولیت روشن و خاموش کردن تجهیزات گرمایشی و سرمایشی را بر عهده دارد. لازم به ذکر است وظیفه صدور سیگنال و آلارمهای هشدار نیز جزو وظایف این بخش محسوب میشوند. مدار این محصول از سه خروجی رله ssr، جامد و خطی آنالوگ بهرهمند است که هر یک مسئولیت و عملکرد مختص به خود را دارا هستند.
🔶 عامل setpoint: این عامل به معنی دمای مطلوب مشخص شده است و به ترموستات کمک میکند، دمای محیط را بر روی مقدار مشخص شده ثابت نگه دارد.
🔶 عامل آلارم: این عامل به منظور فعال کردن روند کنترل دما مورد استفاده قرار میگیرد.
🔶 عامل PID: این پارامتر به صورت دستی یا حالت اتوماتیک تنظیم میشود.
⭐️ برق لئو، عرضه کننده انواع محافظ جان اشنایدر در بازار تهران ⬅️ ⬅️ ⬅️ ⬅️ ⬅️ ⬅️
مزایا ترموستات دیجیتال
این محصول در مقایسه با ترموستاتهای مکانیکی و آنالوگ از قابلیت برنامه ریزی برخوردار بوده و با درنظر گرفتن شرایط و دمای محیط، به صورت اتوماتیک به تنظیم دما اقدام میکند؛ همچنین میتواند در مصرف انرژی صرفه جویی کرده و با جلوگیری از اتلاف انرژی، هزینه را کاهش دهد. قابلیت برنامه ریزی از جمله مزایای این محصول در نظر گرفته میشود؛ بنابراین در فصل زمستان میتوانید دمای منزل خود را تنظیم کرده و محیط پیرامون خود را گرم کنید.
این نوع ترموستات در کاربردهای مسکونی مورد استفاده قرار گرفته و برنامه ریزی آن به صورت پیش فرض طوری انجام میشود که ۳۰ درصد از مصرف انرژی را کاهش دهد. در نظر داشته باشید این امکان وجود دارد که تنظیمات پیش فرض مربوط به صرفه جویی انرژی تغییر کند؛ همچنین این دستگاه برای اندازه گیری دما از نقطهای به نام ترمیستور کاربرد دارد؛ بنابراین در خصوص عملکرد انتخاب و چگونگی نصب، اطلاعات پایهای در اختیار مصرف کننده قرار میدهد.
⚡⚡برای خرید کلید حرارتی اشنایدر با کیفیت روی آن کلیک کنید.⚡⚡
تنظیم ترموستات دیجیتال
به منظور تنظیم و کنترل دما ابتدا باید کلید سیستم را ارزیابی کنید. اگر قصد دارید دمای محیط را بالا ببرید، دمای نمایش داده شده توسط دستگاه را به گونهای تنظیم کنید تا از دمای محیط بیشتر شود؛ همچنین با پایین آوردن درجه نمایشگر دستگاه میتوانید دمای محیط را کاهش دهید. لازم به ذکر است اگر صفحه نمایشگر دیجیتال روشن نشود و در حالت خاموش باقی بماند، ابتدا باتریها را کنترل کرده و سپس قطب مثبت و منفی آن را بررسی کنید، اما اگر همچنان صفحه نمایشگر خاموش بماند باید به تعویض باتریها اقدام کرده و به منظور راه اندازی مجدد ترموستات دکمه ریست را فشار دهید.
در نظر داشته باشید سیستمهای گرمایشی، سرمایشی و تهویه به وسیلهٔ انرژی الکتریکی فعالیت میکنند؛ به همین دلیل از متصل شدن نیروی الکتریسیته به سیستمهای نامبرده شده اطلاعات لازم را کسب فرمایید؛ چرا که اتصالات نامطمئن سبب بروز مشکل میشوند. توجه کنید اگر فیوز قطع باشد به تعمیر یا تعویض نیازمند است.
همه ترموستاتها از وظیفه یکسانی برخوردار هستند، اما کاربرد، قیمت و طراحی متنوعی را شامل میشوند. ترموستات دیجیتال نسل جدیدی از ترموستات به شمار میآید که به منظور کنترل و تنظیم در مکانهای متنوع مورد استفاده قرار میگیرد. این نوع ترموستات به نسبت نمونههای قبلی خود از دو مزیت ذخیره انرژی و قابلیت برنامه ریزی بهرهمند است. این محصول دمای واقعی محیط را با دمای مشخص شده مقایسه کرده و در صورت افزایش دما با به کارگیری تجهیزات کنترل کننده به کاهش آن اقدام میکند؛ همچنین بر عکس این عمل نیز برقرار است؛ یعنی در صورت کاهش دما، ترموستات به وسیله سیستم گرمایشی دمای محیط را افزایش میدهد. ممنون از اینکه ما را تا پایان مقاله همراهی نمودید. برق لئو با آغوشی باز پذیرای نظرات و سؤالات شماست؛ برای ما کامنت بگذارید یا با شمارههای درج شده در وبسایت با ما تماس بگیرید.
نوشته شده در تاریخ ۲۵ دی ۱۴۰۰