کلید محافظ جان اشنایدر در موارد زیر وظیفه قطه مدار را بر عهده دارد:
💠 تماس هادی برق با بدنه هادی لوازم و تجهیزات برقی
💠 تماس هادی برق باهادیهای سیم ارت
💠 تماس هادی برق با هرگونه نشت جریان از مدار به زمین
باتوجه به موارد فوق میتوان نتیجه گرفت کلید محافظ جان به صورت غیر مستقیم عمل میکند و در صورت تماس هادی با بدنه هادیهای دیگر، از بروز آتش سوزی جلوگیری میکند؛ لذا این کلیدها مطابق با قانون Kirchhoff عمل میکنند.
بر اساس این قانون جریان ورودی باید با جریان خروجی مدار برابر باشد؛ بنابراین RCCB بین سیمهای حاوی جریان بیشتر و سیمها خنثی بدون جریان تمایز ایجاد میکند. جریانی که از سیم برق به مدار میرود، باید با جریانی که از سیم خنثی میگذرد، برابر باشد. در صورت بروز خطا، جریان سیم خنثی کاهش مییابد؛ اختلاف جریان بین این دو به عنوان جریان باقیمانده شناخته میشود.
به محض مشاهده جریان باقیمانده، RCCB آن را از مدار خارج میکند. به عنوان مثال، فردی به طور ناگهانی با یک سیم برق لخت در یک مدار الکتریکی در تماس است؛ در آن شرایط، در صورتعدم وجود این کلید، ممکن است خطای اتصال به زمین رخ دهد و فردی در موقعیت خطرناک، دریافت شک الکتریکی قرار گیرد؛ اما اگر مدار مشابهی با مدارشکن محافظت شود، در یک ثانیه مدار را قطع میکند؛ بنابراین از شوک الکتریکی فردی جلوگیری میکند؛ درنتیجه این کلید برای نصب در مدار الکتریکی مناسب است.