کنتاکتور خازنی

کنتاکتور خازنی، کنتاکتوری است که برای راه اندازی خازن‌های قدرت استفاده می‌شود. لازم به ذکر است کنتاکتور یک دستگاه سوئیچینگ الکتریکی است که برای روشن و خاموش کردن یک مدار الکتریکی از آن استفاده می‌شود و خازن‌های قدرت در اصلاح ضریب قدرت و بانک خازن کاربرد دارند.کنتاکتورهای خازنی از یک کنتاکتور معمولی، کنتاکت کمکی مخصوص کنتاکتور خازنی و ۶ تکه سیم با مقاومتی بالاتر از مقاومت سیم‌های افشان معمولی تشکیل می‌شوند. در واقع می‌توان اینگونه بیان نمود که ساختار کنتاکتور خارجی به این صورت است که کنتاکت کمکی و کنتاکتور اصلی از لحاظ مکانیکی به هم متصل‌اند اما از لحاظ الکتریکی تنها به وسیله سیم، آن هم به صورت موازی با هم اتصال دارند.

کنتاکتور خازنی

کنتاکتور خازنی اشنایدر

پس از آشنایی با کنتاکتور خازنی بهتر است با کنتاکتور خازنی اشنایدر آشنا شویم. کنتاکتور خازنی اشنایدر یکی از پرکاربردترین تجهیزات در صنعت برق است و انواع مختلفی دارد. به طور کلی در شرایط معمول تفاوت انواع کنتاکتور خازنی اشنایدر در ولتاژها و جریان‌های آن‌ها می‌باشد، کنتاکتور خازنی اشنایدر هم مانند سایر کنتاکتورها ساختاری به هم پیوسته دارد و به راحتی قابل نصب می‌باشد. از آن جا که کنتاکتورها یک نوع خاص از رله‌ها هستند، تقریبا شباهت بسیار زیادی با رله‌ها دارند، اما در این میان یک تفاوت اصلی و اساسی نیز وجود دارد و آن این است که کاربرد کنتاکتور بیشتر در دستگاه‌هایی است که ظرفیت تحمل جریان بالاتر دارند، درحالیکه رله برای دستگاه‌هایی با جریان پایین مورد استفاده است.

به طور معمول کنتاکتور دارای چندین کنتاکت است که کنتاکت‌های آن بیشتر از نوع کنتاکت باز هستند و همین کنتاکت‌ها هستند که قدرت عملکردی را در زمانی که بوبین کنتاکتور برق دار شده است برای بار فراهم می‌کنند. پس می‌توان اینگونه گفت که کنتاکتورهای خازنی اشنایدر برای سوئیچینگ با کلیدزنی بانک‌های خازنی سه فاز یک یا چند پله (تا ۶ پله) طراحی و تولید می‌شوند.

⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️ مشاهده و خرید انواع محصولات اشنایدر در فروشگاه برق لئو⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️ ⭐️

رنج کنتاکتور خازنی اشنایدر

رنج کنتاکتور خازنی اشنایدر

معمولا برای شناسایی و انتخاب کنتاکتور خازنی اشنایدر مناسب با پروژه از جدول کنتاکتور خازنی استفاده می‌کنند. این جدول شناسایی بر اساس پله‌های بانک خازنی نوع کنتاکتور دسته‌بندی شده است و انتخاب بر این اساس صورت می‌گیرد. برای درک بهتر این جدول ابتدا باید عملکرد یک کنتاکتور خازنی اشنایدر را بررسی کنیم تا نقش جدول کنتاکتور را بهتر درک نماییم. کنتاکتورها بر اساس خاصیت مغناطیسی که دارند با اعمال ولتاژ به دو سر بویین باعث تحریک آن می‌شوند. از این رو وقتی زبانه‌های بویین تحریک شوند بویین اتصال را برقرار می‌نماید. بدیهی است که وقتی ولتاژ قطع شود اتصال نیز قطع می‌شود، بر این اساس به طور کلی ۳ نوع بار برای کنتاکتور خازنی اشنایدر وجود دارد.

بارهایی که جریان‌های القایی مثل سلف و خازن نیستند و صرفا اهمی هستند که این دسته از کنتاکتورهای خازنی اشنایدر AC1 نام‌گذاری می‌شود. این نوع کنتاکتور اشنایدر خازنی ساده آن کنتاکتوری است که صرفا برای روشن کردن یک هیتر کاربرد دارد. دسته‌ای دیگر از بارها، بارهایی هستند که حاوی جریان‌های القایی و سلفی هستند که به آن‌ها جریان موتوری نیز گفته می‌شود و با AC3 نام‌گذاری می‌گردد. در نهایت گروه سوم بارهایی هستند که فقط بار خازنی دارا می‌باشند و AC6B نام دارد. در رابطه با رنج کنتاکتور خازنی اشنایدر باید گفت که در رنج‌های مختلفی در بازار عرضه می‌شود که بازه این رنج‌ها از ۵/۱۲ تا ۶۰ کیلو واری می‌باشد.

کنتاکتور خازنی اشنایدر

کنتاکتور خازنی اشنایدر ۶۰ کیلو واری

کنتاکتور خازنی اشنایدر ۶۰ کیلو واری یک نمونه پر کاربرد است. کنتاکتور ۶۰ کیلو واری اشنایدر در سری LC1 تولید شده که دارای ولتاژ ۶۹۰ ولت متناوب نیز می‌باشد و وزن این کنتاکتور خازنی ۶۵۰/۱ گرم است. ولتاژ تغذیه بویین آن ۲۲۰ ولت AC است و اتصالات آن با ترمینال‌های پیچی انجام می‌شود. اشنایدر ۶۰ کیلو واری از نوع سه پل است که در کنترل و اصلاح ضریب توان کاربرد دارد.

کنتاکتور خازنی اشنایدر ۵/۱۲ کیلو واری

کنتاکتور خازنی اشنایدر ۵/۱۲ کیلو واری دارای توان راکتیو ۵/۱۲ کیلووار است و برای تغذیه بویین آن ۲۲۰ ولت انرژی لازم می‌باشد، همچنین کنتاکت کمکی آن نیز به شکل ۱ NO+ ۱ NC است. این کنتاکتور خازنی ۳ پل و از نوع AC است که هدف آن کنترل و اصلاح ضریب توان می‌باشد؛ اتصالات به کار رفته در این نوع کنتاکتور خازنی اشنایدر از نوع ترمینال پیچی است. این مدل نیز به صورت ۳ پل طراحی شده و ترکیب‌بندی کنتاکت‌های آن به شکل ۳ NO است.

سخن نهایی

به طور کلی راه اندازی خازن‌های قدرت بدون استفاده از کنتاکتور خازنی امکان‌پذیر نیست و افرادی که با اینگونه وسایل در ارتباط هستند باید به خوبی با این نوع کنتاکتورها آشنا باشند تا بتوانند مدار خود را به درستی راه اندازی کنند. از جمله پرکاربردترین کنتاکتورهای خازنی، نوع اشنایدر است که در صنعت برق بسیار پرمصرف می‌باشد. بررسی این موارد نیاز به دانش تخصصی دارد که شما می‌توانید از افراد فعال در حوزه کنتاکتور اطلاعات دریافت کنید و با اطمینان خاطر برای انتخاب محصول و در نهایت راه اندازی مدار خود اقدام نمایید.

بروزرسانی در تاریخ 1401/10/05

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *