همان گونه که گفته شد در فرهنگنامه فنی، اینورتر به دستگاهی گفته میشود که بتواند جریان مستقیم را به جریان تناوبی تبدیل کند. در توضیح اینورترهای نوسانساز اینگونه گفته شده که قادر است جریان تناوبی برق شهری را که ولتاژ ۲۲۰ ولت و فرکانس ۵۰ هرتز دارد، به جریان مستقیم دیسی تبدیل کند؛ اما کارکرد اصلی آن زمانی است که به تغییر جریان از مستقیم به تناوبی نیاز باشد.
تبدیل جریان مستقیم به جریان تناوبی سبب میشود هر مصرفکننده برقی برحسب نیاز خود از جریان الکتریکی استفاده کند، بدون اینکه آسیبی ببیند. مهمترین مثلثی که در موتورهای القایی برقرار است، ارتباطی است که میان سه عامل قدرت و پتانسیل گشتاوری rpm، فرکانس و ولتاژ موتور وجود دارد.
این رابطه مستقیماً بر هر سه آنها تأثیرگذار خواهد بود. تأثیر این عوامل مثلثی به صورتی است که پتانسیل گشتاوری موتور با افزایش فرکانس و ولتاژ موتور، بیشتر خواهد شد. درصورتیکه موتور القایی به جریان الکتریکی کمتری برای کارکردن نیاز داشته باشد، اینورتر قادر است فرکانس و ولتاژ جریان را تا حدنصاب کاهش دهد؛ حتی زمانی که کاهش سرعت و چرخش موتور مدنظر باشد، میتوان از اینورتر برای انجام این کار استفاده نمود.
یک مثال بارز برای توضیح این مسئله، طرز کار ماشین لباسشویی است که هنگامی که حجم لباسها کمتر است، به نسبت وزن البسه، سرعت و قدرت کمتری را برای کار استفاده خواهد کرد. طرز کار اینورترها در آسانسورها نیز به این صورت است که میتواند سرعت موتور را کنترل کند و در نتیجه، حرکات آن در میان طبقات، کنترل شده و نرمتر خواهد بود.